“Найгірший сценарій для енергетики”: українцям сказали, коли відключення електроенергії можуть повернутися

На сьогодні в Україні вистачає генерації для забезпечення потреб країни взимку. Передавальні потужності також підготовлені до зими та зможуть витримати навантаження. Але все ж таки, українцям треба готуватися до найгіршого сценарію в енергетиці: відключення електроенергії можуть повторитися.

Як інформує “biz/today.ua”, про це попередив співгромадян в ефірі телемарафону голова Укренерго Володимир Кудрицький.

За словами топ-менеджера Укренерго, енергетики працювали все літо над відновленням енергосистеми. Їм вдалося привести до належного стану і електростанції, і систему передачі електроенергії. Однак передбачити, що буде з енергетикою після можливого обстрілу, дуже складно. Це залежатиме і від інтенсивності та частоти самих обстрілів, і від ефективності роботи ППО, і, звичайно, від роботи енергетиків.

“Якщо говорити про сценарій без обстрілів, то ми розуміємо, яким чином покривати взимку це споживання. Але обстріли можуть сильно переформатувати ситуацію”, – каже Кудрицький.

За словами топ-менеджера в Україні підготовлено резервні потужності для живлення споживачів, створено запас матеріалів та обладнання для ремонту. Однак цей запас не нескінченний, і, звичайно ж, він може вичерпатися. Тому енергетики закликають українців ретельно підготуватися до зими та до всіх можливих несподіванок.

Усі поради, які були надані українцям минулого року, залишаються актуальними й цьогоріч.

“По-перше, економне та раціональне споживання електроенергії. З листопада буде похолодання та збільшення споживання. Його можна трохи пом’якшити для енергосистеми, споживаючи електроенергію більш економно”, – нагадав Кудрицький.

Ну і звичайно, потрібно зробити ревізію своїм дизель-генераторам, павербанкам, зарядним станціям – загалом усьому, що може генерувати та накопичувати електроенергію. І, звичайно ж, у міру своїх фінансових можливостей утеплити житло.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.