Це вже межа! Орбан догрався – цинічна заява ш0кувала світ: демарш в ЄС. Угорщину виженуть?

Глава угорського уряду Віктор Орбан вважає, що країни Заходу будуть активніше «виступати за мир» в Україні, якщо у них погіршиться економічна ситуація.

Про це глава Угорщини заявив в інтерв’ю державному радіо.

Зокрема Орбан висловив власне припущення про те, що чим гіршою стане економіка країн Заходу, то більше людей запитуватимуть, чому влада у їхній державі підтримує і фінансує війну, яка, за його словами, «зайшла в глухий кут».

«Погіршення економічної ситуації на Заході змусить країни виступити за мир», – сказав Орбан.

Крім того глава уряду підкреслив те, що поки триває війна в Україні, «економіка не буде такою, як ми хочемо».

А недавно Орбан ще й заявив, що історична можливість приєднання України до НАТО втрачена і необхідно забути про вступ Києва до Альянсу.

Про це він резюмував в інтерв’ю скандальному протрампівському телеведучому Такеру Карлсону.

Зазначимо, він сказав, що ця історична нагода була втрачена на Бухарестському саміті у 2008 році. Зараз, за його словами, Росія стала настільки сильною, що вступ України в НАТО неможливий.

«Цього вікна можливостей більше немає. Ми не можемо зробити цього. Ми не можемо допустити мати такий довгий кордон між Росією та Україною, яка входить до НАТО. Це означало б негайну війну, небезпеку для всіх нас. Навіть для Сполучених Штатів», – сказав прем’єр-міністр Угорщини.

«На цей момент це нереалістична пропозиція, тому ми повинні забути про це», – додав Орбан.

Натомість він запропонував домовитись з РФ про мир, виключивши вступ України в НАТО.

«Ми повинні говорити зовсім протилежне. Ми повинні домовитись з росіянами про нову безпекову архітектуру, щоб забезпечити безпеку, суверенітет України, але не членство у НАТО», – сказав Орбан.

Читайте також  Працюй, або їдь геть: чому у ЄС хочуть, щоб українці поверталися додому та як змінюється ставлення до них

Він також вважає «цілком нереалістичним» повернення Україні Криму і закликає не надавати військову підтримку Києву, щоб припинити війну.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.