Канікули будуть тривалі: Коли та скільки відпочиватимуть учні в Івано-Франківську

У межах цього навчального року на школярів Івано-Франківська очікують тривалі канікули. При цьому вони відпочиватимуть від навчання лише взимку.

Осінніх та весняних канікул у ліцеях та гімназіях Івано-Франківська не буде. Коли учні відпочиватимуть, читайте далі.

Коли зимові канікули у ліцеях та гімназіях Івано-Франківська
Очільниця департаменту освіти та науки міської ради Вікторія Дротянко розповіла “Суспільному”: зимові канікули у ліцеях та гімназіях стартують 25 грудня 2023 року. Триватимуть до 26 січня 2024 року. Восени та навесні учні, найімовірніше, не відпочиватимуть.

З практики 2022 року рекомендуємо ліцеям та гімназіям і у 2023 році зробити канікули упродовж одного місяця,
– наголосила вона.

Теперішня ситуація в Україні змушує шукати альтернативні способи навчання. Такі як дистанційна ліцензована школа “Оптіма”, яка забезпечує якісний і безперервний навчальний процес навіть при форс-мажорних обставинах.
Однак школи можуть самостійно ухвалювати рішення, коли організовувати канікули у межах цього навчального року. Головне – дотримуватися вимоги щодо 175 навчальних днів.

Як навчаються учні в Івано-Франківську
Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків підтвердив, що цьогоріч канікули будуть тривалими, пише “Фіртка”.

Ми швидше діток відпустимо на канікули й пізніше вийдемо на навчання. Зважаючи на опалювальний сезон та інші безпекові речі. Тим паче, що цього року свята також святкуватимемо швидше,
– заявив він.

За його словами, місто готується до можливих перебоїв з енергопостачанням.

Зазначимо, що з 1 вересня 2023 року ліцеї Івано-Франківська працюють очно. Лише у восьми школах – двозмінне навчання, де воно було у довоєнний час.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.