Не для всіх: українцям розповіли про прийдешні відключення світла – кому не пощастить

До чого готуватися українцям вже найближчим часом
Як стало відомо, що українцям розповіли про те, чи будуть відключення світла, а ще зробили прогноз, як довго не може бути електрики і коли. Інформація про це з’явилася на сайті obozrevatel.

Отже, в даному матеріалі говориться, що відключення електроенергії у кращому сценарії можливі в період пікових навантажень і не для всіх. В Україні, за даними Міністерства енергетики, відновили близько 70% пошкоджених ТЕС та ТЕЦ, підготовка до зими триватиме до жовтня і ще є час збільшити відсоток.

Так от, і хоч ситуація справді складна, енергетики не беруться точно прогнозувати, якими будуть відключення та чи будуть вони взагалі.

“Підготовка до зими ще триває, до листопада ми маємо час, щоб підготуватися, у тому числі для проходження складних сценаріїв, які можуть бути обумовлені обстрілами російських військ”, – заявив голова парламентського комітету з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус під час стримування. Business Breakfast.

За його словами, Україна увійде в опалювальний сезон приблизно з тими ж потужностями, що й минулого року. Однак питання полягає не тільки в тому, чи вистачить генерації, а й у можливостях розподіляти електроенергію. І тут все залежить від того, наскільки успішно Росія атакуватиме енергетичну інфраструктуру України взимку.

Проте з урахуванням відсутності в системі електроенергії від Запорізької АЕС цілком можливо, що й дефіцит буде значним. “Розмір дефіциту, як мені особисто видається, перекрити імпортом ми не зможемо. Просто стільки імпорту ми не потягнемо. Тому взимку цілком можуть бути обмеження”, – пояснив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко.

Імпортна електроенергія для України коштує дорого і тариф такої ціни не покриває. Тому частину дефіциту можуть компенсувати імпортом, інше – відключеннями. “Україна споживатиме більше, і може виникнути значно більший дефіцит, який не вдасться покрити імпортом. Коли імпорту не вистачить, систему доведеться балансувати відключеннями”, – пояснив раніше ЗМІ виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук.

Читайте також  Важливі нововведення для пенсіонерів: хто проігнорує - позбутися виплат

Є і більш песимістичний сценарій – якщо Росія продовжить руйнувати енергетичну інфраструктуру, це може призвести до виникнення нових проблем. Запас міцності у своїй недостатній у тому, щоб швидко ліквідувати наслідки всіх атак. Підготовка до опалювального сезону відбувається не лише за допомогою енергетиків, а й військових. Чим краще ППО, тим більше шансів, що атаки вдасться відбити.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.