В Івано-Франківську офіцера Нацгвардії, який побив солдата, відправили на 1,5 року

Івано-Франківський міський суд виніс вирок офіцеру Нацгвардії Андрію Яремі, який у березні побив солдата строкової служби. Військового визнали винним та відправили на півтора року у дисциплінарний батальйон військовослужбовців.

Про це повідомило місцеве видання “Курс: новини Івано-Франківська і Прикарпаття”. Зазначається, що офіцера покарали у межах статті 426-1 ч.5 КК України – перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинені в умовах воєнного стану.obozrevatel.com

На суді нацгвардієць повінстю визнав свою свою вину та попросив не карати надто суворо, з таким самим проханням звернувся до служителів Феміди і потерпілий. Ярема розповів, що у день, коли стався конфлікт, він наказав підлеглому прибирати територію, але той відмовився, внаслідок чого виникла сварка.

У вироку йдеться, що на емоціях обвинувачений наніс потерпілому 3-4 удари в грудну клітку та штовхнув на стіл. Ухвалюючи рішення, суд врахував прохання постраждалого солдата, а також те, що обвинувачений відшкодував йому шкоду. Врешті Ярему засудили до одного року шести місяців тримання у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців.

Нагадаємо, 26 березня офіцер військової частини побив солдата строкової служби в Івано-Франківську. В ДБР підтвердили, що це не перший випадок знущання офіцера з підлеглого у цій військовій частині.

На кадрах видно, як військовий із кулаками накинувся на свого підлеглого. Він обзивав солдата нецензурною лайкою та вимагав йти до штабу.

Згодом офіцерові, який побив солдата строкової служби, повідомили про підозру. Йому загрожувало до 12 років позбавлення волі. Окрім того, слідчі ДБР розслідували ще два випадки знущань цього офіцера з інших військовослужбовців.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.