Українці можуть отримати безкоштовні дрова на зиму: хто має право на таку допомогу

Підготовка до опалювального сезону в Україні стартувала ще влітку, адже ніхто не знає, наскільки складною та непередбачуваною буде зима. У кого є така можливість, хочуть перейти на опалення дровами, адже в умовах відключення електроенергії це надійніше. Нагадаємо, які категорії українців можуть отримати безкоштовні дрова на зиму від держави, і кому належать пільги на придбання твердого палива.

Українці можуть отримати безкоштовні дрова на зиму: хто має право на таку допомогу – today.ua
Хто має право на безкоштовні дрова
Українським законодавством передбачено право на 100% знижку на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу для пенсіонерів, які працюють за певними спеціальностями і проживають у сільській місцевості.

Користуватися пільгою в межах встановлених норм мають право колишні педагогічні працівники; медичні та фармацевтичні працівники; спеціалісти із захисту рослин; працівники музеїв, бібліотек; працівники державних та комунальних закладів культури, навчальних закладів сфери культури. За законом членам сім’ї пільговика зазначена знижка не надається.

Також в Україні передбачено пільги на придбання твердого палива для українців, які проживають у будинках без центрального опалення та мають середньомісячний сукупний дохід сім’ї не менше розміру мінімальної заробітної плати.

Знижку можуть отримати:

члени сімей загиблих – 50%;
учасники бойових дій – 75%;
особи з інвалідністю внаслідок війни — 100%.
Таку пільгу можна використовувати для придбання зрідженого газу, дров, вугілля, вугільних брикетів, побутового пального, гасу освітлювального, паливного торфу або торф’яних брикетів. Щоб отримати знижку, потрібно звернутися до структурних підрозділів із соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.

Минулого року право отримати безкоштовні дрова надали мешканцям територій, що прилягають до зони бойових дій. Їм потрібно було особисто звернутися до військової адміністрації у своїй галузі та подати заяву. Йдеться про мешканців Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської та Чернігівської областей.

Читайте також  Вони п’яні, а діти голодні: від батьків з Долинщини забрали дітей

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.