“Дитина війни”: хто має право оформити статус та, що отримає дитина

Українцям розповіли, хто має право оформити статус
Як стало відомо, що в мережі з’явилася інформація про те, хто ж їхніх українців має право оформити статус для дитини “дитина війни”, а також про те, що це дає для дітей. Відео про це з’явилося у соціальній мережі, де й розповіли про перші рішення місцевих рад щодо цього статусу.

Отже, місцева влада почала приймати заявки від людей щодо оформлення цього статусу, оскільки було повідомлено, що оформити статус можуть усі. Однак, насправді не все так просто, оскільки сам статус означає “дитина, яка постраждала від війни”, тому влада безумовно приймає заявки від українців, але кому з них можна буде оформити на свою дитину цей статус ще вирішуватимуть.

Ще слід додати, що статус дітям надають, посвідчення видають, але жодних грошей при цьому не сплачують. Але поки що надають статус тим дітям, які були ВПО.

Також слід додати, що статусу отримати на сьогодні можуть ті діти, які постраждали від війни. Тому таким українцям настійно рекомендують все ж таки оформити цей статус, щоб у майбутньому отримають хорошу допомогу на дітей.

Ще є багато українців з дітьми, які нікуди не виїжджали, але їхні діти теж чули обстріли та інше, тому такі громадяни також можуть впізнавати місцеву владу щодо оформлення статусу. До того ж у майбутньому все ще змінюватиметься, тому є всі шанси набути статусу і в інших українців.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.