Списки на осінню мобілізацію вже розширили: у збройних силах уточнили, хто має з’явитися та кого заберуть

У ЗСУ повідомили, кого призовуть у вересні
Продовжується загальна мобілізація, що у період воєнного стану. Чи зміниться мобілізація осені та кого можуть призвати у вересні, повідомляє zn.ua.

Капітан Збройних Сил України Валерій Прозапас зокрема розповів про потреби людей в армії. За його словами, країна не може пройти шлях тим складом в армії, який був на початку повномасштабної війни.

Він вважає, що людям слід доносити інформацію про те, що більшість військовозобов’язаних все одно будуть змушені пройти через ЗСУ.

Прозапас додав, що якою б сучасною не була техніка, все одно на ній воювати треба людям. Наразі в армії є попит на різних спеціалістів — штурмовиків, танкістів, артилеристів, піхотинців, операторів БПЛА, медиків, водіїв.

До того ж мобілізувати можуть лише на лінію фронту, а й у виконання інших обов’язків. Наприклад, одним із можливих напрямів роботи буде виконання завдань у штабі. Тобто зараз дуже необхідні різні фахівці й не лише військові, а й мирні.

У вересні можуть мобілізувати наступних громадян:

Чоловіки віком від 18 до 27 років, якщо проходили строкову службу або проходили військову службу в запасі або резерві.
Призовників від 18 до 27 років, які не проходили термінової служби, але підпишуть контракт із ЗСУ.
Зняті та виключені з військового обліку чоловіки, визнані непридатними або обмежено придатними під час воєнного стану, які не мають відстрочки чи судимості за скоєння тяжкого злочину. Придатні та обмежено придатні чоловіки від 18 до 27 років з наявним бойовим досвідом або без нього.
Жінок за власним бажанням, які не мають проблем зі здоров’ям.
Осіб з інвалідністю, які мають право на відстрочку за сімейними обставинами. Їх можуть мобілізувати за власним бажанням та проходити службу вони можуть за місцем проживання.

Читайте також  Чи можуть вручити повістку строковику після демобілізації

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.