Низка областей уже залишилася без світла: Енергетики попередили про відключення

Ситуація в енергосистемі на 4 вересня.

Зазначається, що ситуація в енергосистемі на 4 вересня все ще непроста, адже через обстріл у Донецькій області знеструмлювалася шахта, а на Сумщині поранено енергетики. Про це повідомили у Міненерго.

Отже, щодо ситуації у прифронтових областях. Продовжується ворожий терор прифронтових та прикордонних з Росії областей. У суботу на Донеччині через обстріл відключилася лінія електропередачі 110 кВ, яка живила шахту поблизу Торецька. На момент знеструмлення під землею було 27 шахтарів, усіх вивели на поверхню. Пошкоджену лінію відремонтовано.

На Сумщині під час проведення оглядових робіт у Шосткінському районі під обстріл потрапила бригада енергетиків. Поранено 27-річного електромонтера Антона Кравцова та 31-річного водія Леоніда Дорошенка. Енергетиків каретою швидкої доправили до місцевої лікарні. Загрози життю немає.

У Харківській області через обстріл пошкоджено лінію електропередачі 110 кВ. Тому на кілька годин було знеструмлено понад 9 тисяч споживачів, їх вдалося загоїти резервними лініями. Ремонтні роботи буде проведено з дозволу військових.

Залишається також знеструмлена частина споживачів у Запорізькій, Херсонській, Чернігівській та Дніпропетровській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

ГЕНЕРАЦІЯ. Енергетики продовжують готувати енергосистему до опалювального сезону, який може відбуватися за умов російських атак. Триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації – тепловій, гідро- та атомній.

Через грозовий фронт у Чернівецькій області відключалося 11 ліній електропередачі 10 кВ, що призвело до знеструмлення понад 13 тисяч споживачів у 25 населених пунктах. Ремонтні роботи продовжуються.

НАСЛІДКИ ПІДРИВУ ДАМБИ КАХОВСЬКОЇ ГЕС. У Херсоні енергетики продовжують відновлювати ушкоджені лінії. Світло повернули до кількох багатоповерхівок у мікрорайоні Острів, який найбільше постраждав через підтоплення. Залишаються знеструмленими близько 9 тисяч споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи уповільнені через обстріли.

Читайте також  Влітку знову можливі відключення світла: Ексміністр енергетики назвав їх тривалість

СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС. Фіксується незначне зниження рівня води в ставку-охолоджувачі ЗАЕС. Поки що він становить 16,05 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

ЕКСПОРТ/ІМПОРТ. Комерційний імпорт електроенергії минулої доби становив 2451,00 МВт*ч. Експорт до Молдови становив 350 МВт*год, до Словаччини 122 МВт*год.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.