Дати канікул у 2023/2024 навчальному році: Що потрібно знати батькам

Став відомий розклад шкільних канікул на 2023-2024 рік.

Це передбачено ухвалою уряду №782.

Так, виходячи з ухвали, новий навчальний рік в Україні розпочнеться традиційно 1 вересня, а триватиме на місяць довше – до 28 червня наступного року. При цьому процес навчання повністю підлаштований під військові реалії у кожному конкретному регіоні країни, тому школи працюватимуть у трьох форматах: очний, онлайн та змішаний.

Як зазначається, керівництво шкіл та військові адміністрації прийматимуть рішення, яку форму навчання запровадити тій чи іншій школі. До того ж батьки учнів мають повне право перевести своїх дітей до іншої школи, якщо формат навчання там їх більше задовольняє.

Щодо графіків канікул, то вони будуть єдиними для всіх учнів. З цього року канікул буде більшим, але кількість навчальних днів збільшиться, щоб надолужити ті періоди, коли не було світла та навчальний процес переривався.

Дати канікул у 2023/2024 навчальному році буде такими:

осінні канікули – з 23 по 29 жовтня 2023 року;

зимові канікули – з 23 грудня 2023 року до 7 січня 2024 року;

весняні канікули – з 25 до 31 березня 2024 року;

літні канікули – з 29 червня до 31 серпня 2024 року.

Для столичних школярів перших класів будуть додаткові тижневі канікули в період з 19 по 25 лютого наступного року.

У цьому керівництво загальноосвітніх установ може вибрати інший канікулярний період. Рішення приймається на зборах керуючої ради за участю педагогів, адміністрації школи, а також представників батьківського комітету та самих учнів.

Що ж до останнього дзвінка, то він має прозвучати 31 травня. До 28 червня можуть проходити компенсаторні заняття для того, щоб надолужити “освітні втрати та розриви”, атестація, інші заходи.

Читайте також  Має намір згорнути усі реформи у сфері освіти, – ексочільниця Міносвіти про Шкарлета

Також варто сказати, що відтепер українським школярам, ​​які проживають за кордоном та продовжують дистанційно проходити українську шкільну програму, з 1 вересня потрібно буде проходити лише обов’язковий 6-8-годинний український блок (залежно від класу це українська мова, література, історія України, географія) ). Інші базові предмети учні вивчатимуть у місцевих школах та їх оцінки перенесуть до українського табеля.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.