Пенсіонери про таке і не мріяли: за раз можна отримати одразу 10 виплат – названі умови

Українцям розповіли, хто може отримати 10 пенсій одразу.

Зазначається, що деякі українці можуть отримати від держави одноразову допомогу у розмірі 10 пенсій. Але слід звернути увагу на те, що для цього необхідно виконати деякі умови. Повідомляє 24tv.

Отже, до заступника начальника ГУ Пенсійного фонду України в Київській області Олени Зірки звернулася українка із питанням про одноразову грошову допомогу.

“Я ВПО і працюю вчителем. Є 43 роки безперервного стажу. Зараз працюю в Києві, до цього мешкала у нині тимчасово окупованій Чаплинці. Оформила пенсію за віком у травні цього року. Але мені не нарахували одноразову грошову допомогу у розмірі десяти пенсій у зв’язку з я не можу отримати їх з окупованої території. Вимагають надати довідку про грошові нарахування до 2000 року за кожним періодом праці. Як мені бути в цій ситуації і чи є можливість вирішити це питання?” – Запитала вона.

На що їй відповіли, що для того, щоб отримати допомогу, потрібно виконати такі умови:

наявність 30 років страхового стажу посадах, робота у яких дає декларація про призначення пенсії за вислугу років. Факт роботи (за винятком періодів перебування у відпустках для догляду за дитиною, додаткових відпустках без збереження заробітної плати тощо) має бути підтверджено документально;
робота має продовжуватися в установах та установах державної або комунальної форми власності;
на день досягнення пенсійного віку особа має перебувати на посаді, яка дає право на виплату грошової допомоги.
Якщо умови виконано та після сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на дату прийняття рішення про призначення пенсії – виплати нарахують.

Зверніть увагу! Довідка про заробітну плату за період до 1 липня 2000 року необхідна збільшення призначеного розміру пенсії, але вона впливає право нарахування грошової допомоги.

Читайте також  Сильна молитва на Покров Пресвятої Богородиці, яка виконає ваше найзаповітніше бажання

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.