Примусово чи добровільно: у Кабміні попередили, як повертатимуть українців із закордону

Стало відомо, як українська влада стимулюватиме людей повернутися додому.

З моменту повномасштабного вторгнення мільйони українців були змушені покинути будинки та шукати притулку за межами нашої країни. У Мінекономіки розповіли, як влада планує повернути додому людей, які довгий час жили та працювали за кордоном, пише народний депутат Ніна Южаніна.

У своїй публікації вона написала: “Нам необхідно створити механізми, які б сприяли їх поверненню, а також інвестуванню зароблених коштів в українську економіку та розвитку малого підприємництва”.

Южаніна зазначила, що планується впровадження системи стимулювання для українців, які повернулися чи планують повернутись додому. Їм буде надано допомогу та інструменти для початку або розвитку підприємницької діяльності.

Парламентарій наголосила, що на цей момент законопроєкт уже розроблений та проходить процедуру внутрішнього узгодження в Мінекономіки.

Ніна Южаніна додала, що уряди європейських країн, тим часом розглядають пропозиції щодо підтримки українських біженців, які вирішать повернутися до України. Йдеться про допомогу як із переїздом, так і з грошима на перший час, про що йдеться в одному з чеських видань.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.