Литва не стеpпіла! Представника Ватикану викликали до МЗС чеpез проpосійські заяви Папи

Міністерство закордонних справ Литви запрошує представника Ватикану в Литві на переговори у зв’язку з висловлюваннями Папи Франциска у Санкт-Петербурзі, в яких він вихваляє велич російської імперії.

 

Про це заявила прессекретар МЗС Литви Пауліна Левіцкіте, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на LRT.

“Міністерство закордонних справ запросило Апостольського нунція на співбесіду на початку вересня, коли архиєпископ Петар Раїч повернеться з відпустки”, – сказала вона.

Після заяв Папи посольство Литви при Святому Престолі представило доводи апостольської нунціатури в Києві про те, що вона “категорично відкидає подібні інтерпретації, оскільки Папа Франциск ніколи не заохочував імперіалістичні ідеї”. Посольство не надало дипломатичної оцінки позиції Литви.

Левіцкіте стверджує, що посольство не погодило з міністерством цю позицію.

Нагадаємо, 25 серпня Франциск виступив перед учасниками X Всеросійського дня католицької молоді в Санкт-Петербурзі.

У своїй промові понтифік заявив: “Ніколи не забувайте про спадщину. Ви – нащадки великої Росії: великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра I, Катерини II, тієї імперії – великої, освіченої, великої культури та великої людяності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини.

Ви – нащадки великої Матінки Росії, крокуйте вперед з цим. І дякую вам – дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянам.

Нагадаємо, МЗС України засудило цю заяву.
У Міністерстві закордонних справ України відреагували на ці скандальні заяви понтифіка.

Там висловили прикрість, що глава Католицької церкви пропагує російський імперіалізм.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник МЗС України Олег Ніколенко.

папа франциск 25 серпня у режимі телемосту поспілкувався з учасниками Всеросійської зустрічі католицької молоді у Санкт-Петербурзі, які зібралися у базиліці Святої Катерини.

Він закликав громадян країни-агресора “бути творцями миру серед багатьох конфліктів і поляризації, від яких так страждає наш світ” (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Читайте також  Трагедія у день народження: у Польщі внаслідок ДТП загинув українець Прохання, розкидайте по групам, потрібна допомога на перевезення тіла

“Ніколи не забувайте про спадщину. Ви – нащадки великої росії: великої росії святих, правителів, великої росії Петра І, Катерини ІІ, тієї імперії – великої, освіченої, великої культури та великої людяності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини. Ви – нащадки великої Матінки росії, крокуйте вперед із цим. І дякую вам – дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами”, – сказав папа молодим росіянам.

В МЗС України зазначили, що такі слова папи Римського є повторенням тез імперіалістичної пропаганди. Говорячи про “потребу” в порятунку “великої Матінки росії”, Кремль зараз виправдовує вбивства тисяч українців і знищення сотень українських міст і сіл.

“Дуже прикро, що російські великодержавні ідеї, які, власне, і є причиною хронічної агресивності росії, свідомо або несвідомо, звучать з вуст папи Римського, місія якого, в нашому розумінні, саме полягає в тому, аби відкрити очі російської молоді на руйнівний курс нинішнього російського керівництва”, – наголосив Ніколенко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.