Українці масово залишають Польщу! У чому причина?

Українці почали масово виїжджати з Польщі. Хтось при цьому повернувся до України, а хтось, у пошуках кращого життя, поїхав далі. У зв’язку з цим влада Польщі попередила бізнес, який робив ставку на українців, пише портал видання Rzeczpospolita.

У нещодавній доповіді експерт з ринку праці Ганна Судольська наголосила на змінній динаміці на європейському ринку праці.

Оскільки поляки вважають за краще виїхати до Німеччини в пошуках більш високооплачуваної роботи, українські працівники в Польщі також цим зацікавились.

Судольська стверджує, що останнім часом привабливість роботи, зокрема сезонної, для українців зменшилася.

За її словами, у 2022 році “кадрові проблеми готельєрів та рестораторів вирішував наплив жінок-біженок з України”.

“Сьогодні ми бачимо, що 70–80% із цих людей не повернулися до роботи. Швидше за все, вони повернулися до України, поїхали до Німеччини чи ще кудись на роботу”, – каже Судольська.

Щоб задовольнити попит на робочу силу, власникам бізнесу рекомендується створювати середовище, яке спонукає українських громадян залишатися у Польщі.

Управління соціального страхування Польщі наголосило на необхідності інтенсифікованих програм навчання та покращення умов праці з урахуванням поширених демографічних моделей.

Оскільки кількість українців, які потребують різних галузей, продовжує зростати, сприяння їх утриманню стало пріоритетом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.