ТЦК більше не зможуть брати хабарі: Українці офіційно зможуть відкупитись від армії, що пропонується

В Україні пропонують запровадити офіційно відкуп від мобілізації.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення всіх обласних військкомів, на їх місце він запропонував ставити ветеранів війни, які служили на фронті. Ексначальник податкової поліції Полтавської області Юрій Яковенко поділився, чи це змінить ситуацію з корупцією. Він запропонував із нею боротися кардинальним чином, пише “Апостроф”.

На його думку, указ президента України не зможе розв’язувати проблеми комплектування ЗСУ. Також призначення на цю посаду людей, які мають бойовий досвід, які отримали поранення і не можуть воювати на передовій, вважає сумнівною ідеєю.

Яковенко припустив, що, наприклад, призначать військкомом Героя України, який звільнив Ізюм. Він вважає, що такий кандидат має мати досвід управління колективом.

А призначення просто так може лише посилити ситуацію з мобілізацією. Крім цього, він вважає, що новому обласному військовому, напевно, потрібно буде ставити на посади рангом нижче, тобто на міські та районні рівні своїх людей.

Він припускає, що вони для нової роботи не будуть досвідчені. Тому Яковенко пропонує кардинально розв’язати проблему з військкоматами, тобто легалізувати хабарі.

Якщо, на його думку, чоловік має 5-7 тис. доларів, тоді нехай платить і виїжджає з країни, якщо хоче. Він додав, що такі люди ані армії, ані країні не потрібні.

Гроші краще витратити на потреби захисників, які на фронті. Тоді проблему із військкоматами можна буде вирішити.

Зеленський пропонує призначати на посади обласних військкомів не лише тих, хто воював, а й щоб це були порядні люди.

Зазначається, що якщо людина братиме хабарі, жодне законодавство не допоможе. І тим більше переміщення чиновників з одних посад на інші.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.