Від 8 до 10 години у темряві: українців попередили про нові графіки відключення світла по всіх областях

Українців закликають готуватися до блекаутів.

Українців уже готують до того, що осінь і зима, що наближаються, можуть бути не легшими за попередні через масовані ракетні обстріли. У Telegram-каналі “Х…й Харків” з’явилися подробиці.

Колишній міністр енергетики Іван Плачков заявив, що енергосистема України сильно постраждала і, попри зусилля співробітників “Укренерго” працюючого обладнання, в мережі залишилося лише 30%.

Тому він прогнозує, що навіть якщо ворог не завдаватиме нових ударів, українці мають бути готові до відключень електроенергії.

Якщо зима буде теплою, тоді буде схожа ситуація, як минулої зими, якщо не буде нових ракетних ударів з боку країни-агресора по енергосистемі. У найгіршому випадку відключення електроенергії можуть на добу тривати по 8-10 годин.

Тобто Плачков прогнозує, що українцям не уникнути відключення світла. Питання, наскільки будуть обмеження електроенергії для населення.

Тому, з урахуванням того, наскільки злетіли ціни минулої осені після перших масованих обстрілів об’єктів енергетики на генератори, павербанки, різні ліхтарики та лампи, вже час робити запаси таких речей, поки вони не подорожчали.

Варто зазначити, що міністр енергетики Герман Галущенко в одному з недавніх інтерв’ю заявив, що Україна під час майбутнього опалювального сезону 2023-2024 зможе задовольнити свої потреби у виробленні електроенергії.

Якщо рф буде завдавати нових ударів, що цілком можливо, відключення також можливі, але вони будуть мати тимчасовий характер.

Глава Міненерго впевнений, що попри труднощі при ремонті енергосистеми через російські обстріли, Україна зможе до початку опалювального сезону забезпечити 1,7 ГВт потужностей, що генерують.

Він додав, що завдяки збільшенню та покращенню систем протиповітряної оборони наша країна тепер краще захищає небо.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.