20 хв тому!«3бiльшити до 72 рoкiв, вoни зaнaдтo дoвгo живyть пicля вихoдy на пeнсiю»- «Cлyгa нaрoдy» 3A пiдняття пeнсiйнoгo вiкy

Підвищення пенсійного віку в Україні неминуче, а дефіцит Пенсійного Фонду при нинішніх параметрах системи не зникне ніколи.Про це повідомила голова парламентського комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова, пише Економічна правда.

За її словами, президент України Володимир Зеленський проти підвищення пенсійного віку, однак у країни є тільки два шляхи: виходити на пенсію раніше і отримувати пенсію, яка у нас є, або підвищувати пенсійний вік і отримувати великі пенсії.

«Підвищення пенсійного віку – неминучий процес. Є дослідження Світового банку. У ньому йдеться про те, що в 2030 році при параметрах нинішньої солідарної системи у нас пенсію за формулою отримуватимуть 40% громадян.

Всі інші будуть отримувати мінімальну пенсію », – зазначила Третьякова.

Вона вважає, що зараз необхідно прийняти рішення про поступове збільшення пенсійного віку з 2023 року – один раз на рік на один місяць.

Третьякова розповіла, що для пенсійної системи орієнтиром є тривалість життя людей, які досягли пенсійного віку, тобто скільки вони живуть з моменту виходу на пенсію до смерті.

«Наприклад, Японія говорить про 72 роках. Ми вже майже як Японія. Зараз у нас 11,3 млн пенсіонерів, з них більше тисячі – це люди, які досягли столітнього віку.

Такого не було навіть за часів СРСР, коли у нас було 16 млн пенсіонерів», – заявила вона.

Голова парламентського комітету підкреслила, що дефіцит Пенсійного Фонду при нинішніх параметрах системи і ставлення до пенсійного віку в Україні не зникне ніколи.

«З нашими політиками-популістами ми дуже необачно беремо на себе соціальні зобов’язання, які працівники не можуть оплатити своїми податками.

Ми змінили політекономічну платформу, але не змінили соціальну політику.

Читайте також  "Рай для Фреймут та Абрамова": у франківському супермаркеті продають прострочену продукцію з пліснявою (фото)

З року в рік політики набирають гори зобов’язань. Завдяки солодким обіцянкам люди їх вибирають. В результаті держава не може виконати ці обіцянки, але всі бояться від них відмовитися», – підсумувала Третьякова.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.