Не живуть, а виживають: скільки пенсіонерів в Україні одержують менше 3000 гривень

Хто із пенсіонерів отримує пенсії менше 3000 гривень.

Третя частина українських пенсіонерів ледве зводить кінці з кінцями, отримуючи пенсійні виплати менше 3 000 гривень. При цьому розмір середньої пенсії становить 5311,44 грн. Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

В Україні багато пенсіонерів ледве виживають. Після оплати комунальних боргів у них залишаються копійки на проживання. Їхні пенсійні виплати не доходять і до трьох тисяч гривень на місяць.

На початок липня середній розмір пенсійних виплат в Україні становить 5311,44 гривні. Сьогодні 30% від усіх українських пенсіонерів отримають виплати менше 3000 гривень.

З самого початку повномасштабної війни середній розмір пенсійних виплат по країні зріс на 21,5%. Варто зазначити, що в Україні є дві області, в яких пенсійні виплати за цей час зросли найбільше — Рівненська, де пенсії зросли на 69% та Житомирська області, де пенсії збільшилися на 49%.

У таких областях як Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Рівненська та сам Київ середній розмір пенсій перевищує загальний показник по країні.

Найнижчі пенсійні виплати отримують пенсіонери, які проживають у Тернопільській області — 4023,42 гривень, а це на 24% нижче за середній показник у країні. Найвища пенсія відзначається у Києві — 7190,4 гривні, на третину більше за середню виплату по країні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.