55 тис. євро на зачіски та макіяж: Меркель, яка відзначилася цинізмом щодо України, потрапила у скандал. Де вона зараз. Фото

Колишня федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель, яка залишила свою посаду в 2021 році, продовжує виставляти рахунки уряду країни за послуги стиліста та візажиста. Так, краса політичної діячки за останні два роки коштувала федеральному уряду “кругленьку” суму – 55 тисяч євро (більше 2,2 мільйона гривень).

Скандальні подробиці оприлюднило видання Tagesspiegel, отримавши за допомогою запиту на підставі Закону про свободу інформації відповідні документи. Федеральний уряд оплачує макіяж і зачіски 69-річної фрау як для публічних, так і для приватних заходів, незважаючи на те, що вона не обіймає посаду канцлера вже два роки. obozrevatel.com

Відомо, що у 2023 році Меркель уже виставила рахунок на 17 200 євро (690 тисяч гривень). У 2022-му за зовнішній вигляд ексканцлерки довелося викинути 37 780 євро (більше 1,5 млн гривень).

Тобто можна зробити висновок, що за зачіски та макіяж колишнього глави уряду у Берліні платять близько 3000 євро на місяць.

Видання зазначає, що Меркель наразі відмовилася від послуг своєї колишньої візажистки і співпрацює з універсальною майстринею, яка є і перукарем, і візажистом, і дизайнером одягу. Якщо вона супроводжує політикиню на зустрічі, це передбачає витрати на її проїзд і проживання в готелі.

“Прийняття на себе витрат пов’язане з виконанням постійних офіційних обов’язків – незалежно від цього, є вони публічними чи непублічними”, – уточнили у німецькій канцелярії.

Ще раніше зростання витрат чиновників на макіяж та стрижки/зачіски викликало у суспільстві очікувану критику. Президент Асоціації платників податків Райнер Гольцнагель виступав із закликом звести ці витрати до мінімуму, а у разі сумнівів – оплачувати їх приватно.

При цьому сама подруга президента РФ Володимира Путіна, яка ще 2008 року виступила категорично проти вступу до НАТО України та Грузії, щоб не докучати кривавому кремлівському диктатору, створює собі “скромний” образ. Фанатка радянської ідеології та путінського режиму раніше користувалася послугами власного урядового борту, а зараз буцімто подорожує в економі лоукостера Eurowings.

Читайте також  Шашлики cкасовуються: українців штрафуватимуть за пікніки під час карантину

ЗМІ пишуть, що Меркель нібито нічим не вирізнялася серед інших пасажирів лайнера, коли летіла зі своїм чоловіком на відпочинок у березні цього року. Вона скромно сиділа біля вікна, щось читала на своєму планшеті, розгадувала кросворди і їла бутерброд, взятий з дому. Ось тільки супроводжував подружжя охоронець, вони мали змогу першими покинути літак і летіли на розкішний курорт на канарський острів Фуертевентура.

На посаді канцлера Меркель отримувала 35 тисяч євро на місяць. Багатьох дивувало, що з такою зарплатнею вона продовжувала жити у звичайній квартирі п’ятиповерхового берлінського будинку на набережній річки Шпреє. Щоб створити образ “близької до народу”, Меркель завжди сама ходила до супермаркету по закупи.

Зазначимо, Меркель не лише відіграла провідну роль у недопущенні України до НАТО у 2008 році, а й посприяла формуванню західної політики ігнорування потреб України у війні з Росією з 2014-го.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.