Китай все більше розходиться із Росією у тому, як має закінчитися війна в Україні – ISW

Кремль стає незадоволеним постійними зусиллями Китаю просувати свій мирний план на міжнародних форумах, заповажати в ISW.

Американські аналітики вважають, що Китай незацікавлений у “безмежному партнерстві” із Росії і все більше розходиться із Кремлем у тому, як повинна закінчитися війна в Україні.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

“Переговори між міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і директором Комуністичної партії Китаю управління Центральної комісії у закордонних справах Ван I після участі Китаю в мирних переговорах у Саудівській Аравії свідчать про те, що Китай все більше розходиться з Росією щодо запропонованого врегулювання для припинення війни”, – зазначили аналітики.

В ISW звернули увагу, що у МЗС Росії та Китаю по-різному відобразили розмову Лаврова і Вана.

“У російському МЗС повідомили, що Лавров і Ван “торкнулися низки “гарячих” регіональних тем, включаючи українську кризу”, а в МЗС Китаю повідомили, що російська та китайська сторони “обмінялися думками” щодо війни. Опис переговорів у Міністерстві закордонних справ Китаю може свідчити про те, що Кремль стає незадоволеним постійними зусиллями Китаю просувати свій мирний план на міжнародних форумах, що узгоджується з попередніми оцінками ISW про те, що Китай незацікавлений у “безмежному партнерстві” із Росією, як хоче Кремль”, – сказано у повідомленні.

Раніше в ISW повідомляли, що саміт у Саудівській Аравії показав тріщину у відносинах Китаю та РФ.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.