Військовозобов’язаним чоловікам дозволять відмовлятися від мобілізації

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9566, який вносить зміни до Закону про мобілізацію. Пропонується мобілізувати лише “вмотивованих патріотів”, а громадян, які не хочуть воювати, залучати до роботи на економіку. Про це йдеться на урядовому порталі.

Ініціатором законопроєкту є народний депутат від “Слуги Народу” Георгій Мазурашу. У разі ухвалення документа військовозобов’язані зможуть писати відмову від мобілізації з особистих або релігійних переконань.

Як стверджують ініціатори законопроєкту, такі зміни дозволять підвищити мотивацію громадян до захисту країни, зняти соціальну напруженість, сприяти підтримці та зміцненню економіки й обороноздатності.

За словами Мазурашу, учасники бойових дій звертають увагу, що на передову направляють невмотивованих, мобілізованих примусом громадян, які на фронті “приносять лише зайві проблеми”.

“Якщо внести запропоновані зміни, військкомати зможуть сконцентруватися на роботі із вмотивованими патріотами, а інші громадяни, без потреби тікати й ховатися від повісток, працюватимуть на економіку, а отже, і на обороноздатність. Це реалістичний, мудрий і прагматичний підхід, який неминуче дасть комплексний позитивний ефект і дозволить нам бути сильнішими у протистоянні проти російської агресії”, – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.