Чи можуть мобілізувати чоловіка з гіпертонією

Не всі українські чоловіки підлягають мобілізації під час військового стану, запровадженого через вторгнення росії. Зокрема, до категорії “звільнених” належать ті, хто не може служити через стан здоров’я.

У Положенні про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України є перелік хвороб, з якими дозволено не проходити військову службу. Стало відомо, чи звільняють від мобілізації пацієнтів із гіпертонічною хворобою.

Так, якщо військово-лікарська комісія визначить, що у військовозобов’язаного чоловіка гіпертонічна хвороба III стадії, коли відбувається ураження внутрішніх органів із проявом симптоматики, він може бути виключений з військового обліку.

Однак ВЛК у той же час визнає людину непридатною до військової служби у мирний час і обмежено придатною у воєнний час, якщо у неї виявиться гіпертонічна хвороба ІІ або І стадії. З таким діагнозом чоловіка цілком можуть мобілізувати.

Діагноз гіпертонічної хвороби формулюється з визначенням її стадії та характеру ураження органів. В результаті медичний огляд військово-лікарської комісії особам із симптоматичною гіпертонією проводиться також за основним захворюванням.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.