“35-річна жінка пoмeрлa, випивши 2 літри води”: Страшна небезпека може підстерігати українців під час спеки, названо причини загрози

Українців закликають поводити себе вкрай обачно під час спеки, адже наявна реальна загроза у випадку необдуманих вчинків.

Для прикладу, 35-річна американка Ешлі Саммерс, відпочиваючи на пляжі з родиною, випила 4 пляшки столової води, а повернувшись додому померла унаслідок набряку мозку. Виявилось, у неї сталась інтоксикація організму.

Як інформує “24”, лікарі констатували набряк мозку і хоч спершу не могли визначити причину, дізнавшись, що Ешлі випила 4 півлітрові пляшки води за 20 хвилин, зрозуміли, що мова про рідкісне отруєння водою, причому якісною.

“Отруєння може статися через те, що в організм одномоментно надходить надто багато води і недостатньо натрію”,– пояснив доктор Блейк Фроберг, токсиколог з IU Health.

Симптоми інтоксикації водою:

погане самопочуття;

м’язові болісні спазми;

нудота;

головний біль.

Як уникнули інтоксикації

Лікарі пояснюють, що попри те, що це рідкісне явище, влітку, а особливо в спеку, воно таки трапляється і може може призводити до плачевних наслідків.

“Якщо ви працюєте на вулиці або проводите час на пляжі, переконайтеся, що п’єте рідину, яка містить електроліти, натрій і трохи калію”,– радить доктор Фроберг.

35-річна Ешлі Саммерс була посмертним донором органів: її серце, печінку, легені, нирки та частину своєї кісткової тканини – пересадили іншим людям. Жінка допомогла врятувати життя п’яти пацієнтів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.