Що чекає на українців уже цього місяця: зміни у виплатах, пільгах, податках, повістках

Про це розповідають на телеграм-каналі “Pravda_Gerashchenko”

Заборона «сірих» платежів

Із серпня буде неможливе анонімне поповнення карток через платіжний термінал. Внести будь-яку суму готівкою можна лише після введення номера телефону та одноразового коду, який надійде на нього. Вимога не стосується купівлі квитків, поповнення мобільного, оплати комунальних послуг чи штрафів та інших платежів до бюджету.

Виплати для переселенців

Переселенці, які перебувають за кордоном понад 30 календарних днів, позбавляються виплат. Це якщо немає обґрунтованих причин. Такими вважаються службове відрядження чи стажування, оздоровлення дитини, лікування чи догляд за хворим. Все має бути підтверджено документами.

«Довоєнні» податки для ФОП

Приватні підприємці тепер сплачуватимуть єдиний податок за ставкою 5%, як було до повномасштабного вторгнення Росії в Україну. На прифронтових територіях оплата єдиного податку та ЄСВ залишається добровільною.

Три види повісток

Перша – порядок денний для уточнення даних, друга – для проходження військово-лікарської комісії. Третя – мобілізаційне розпорядження.

Пільгові кредити на житло

Ставка кредитування буде вищою, ніж на початку дії програми «ЄОселя» минулого року – 7% замість 3%. Але до списку претендентів додали ВПО, ветеранів війни, учасників бойових дій, людей з інвалідністю внаслідок війни, сім’ї загиблих захисників та захисниць України

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.