На жаль, маємо втрати: На війні зaгuнули троє воїнів з Прикарпаття

На фронті загинули Назар Христан з Коломийщини, Дмитро Лашта з Драгомирчан та Роман Приймак з Івано-Франківщини.

28 липня при виконанні заходів з відсічі збройної агресії в районі населеного пункту Курдюмівка Донецької області загинув інспектор прикордонної служби 2 категорії 34-річний Назар Христан, уродженець села Іванівці Коломийської громади.

Про це повідомили на сторінці Печеніжинської громади, пише ПІК.

“З 2018 року Назар проживав в селі Молодятин. Разом з дружиною виховували донечку, були щасливими та будували своє життя. Все змінилося з приходом війни. Його бойовий шлях розпочався ще до повномасштабного вторгнення, боровся з окупантами під час антитерористичної операції. Молодий чоловік захищав від ворогів не тільки свою сім’ю, а й всю Україну. Щирі співчуття матері, дружині, донечці, всій родині та друзям. Вічна пам’ять та слава нашому захиснику! Герої не вмирають!”, – йдеться у повідомленні.
Надійшла сумна звістка і в село Драгомирчани, Івано-Франківської громади. На війні загинув мешканець села старший лейтенант 24-річний Лашта Дмитро Романович.

“Дмитро був командиром 1-го гірсько-патрульного взводу гірсько-патрульної роти патрульного батальйону Західного ОТО. Загинув під час мінометного обстрілу поблизу Серебрянського лісництва, що в луганській області. Молодий нацгвардієць, єдиний син у батьків, найкращий чоловік для коханої дружини. Йому тепер навіки 24. Вічна пам’ять Герою! Щирі співчуття батькам, дружині, всім близьким і рідним…”, – повідомили на фейсбук-сторінці села.
29 липня внаслідок мінометного обстрілу біля с. Шипилівка Луганської області в районі Серебрянського лісництва загинув Роман Приймак, про це повідомив голова Богородчанської громади Ростислав Заремба.

“Ну як же так, Ромчик?! Лише тиждень тому зустрічалися з тобою, говорили, обіймалися. Клята війна…
Роман Приймак, світла і добра дитина, а на війні – старший сержант, командир відділення Національної гвардії України. Вічна пам’ять і вічна слава герою!“, – написав Заремба.
Про час та місце прощання з героями повідомлять згодом.

Читайте також  Президент росії хоче ввести воєнний стан і налаштований на довготривале протистояння, – голова розвідки США

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.