Повістки у серпні: що зміниться в мобілізації з серпня

Стало відомо, кому найбільше потребують ЗСУ
В Україні продовжили загальну мобілізацію до 15 листопада 2023 року та чоловікам віком від 18 до 60 років продовжать вручати повістки. Про те, кого мобілізують на службу у серпні, розповідає “Уніан”.

ЗСУ так само, як і раніше, потребують фахівців, які володіють іноземними мовами – зокрема, англійською, німецькою та французькою. Люди зі знанням мов потрібні для співпраці з інструкторами з інших країн, які навчають українських військових поводитися з новими видами озброєння.

Тому під час мобілізації звертають увагу та закликають саме тих, хто на високому рівні володіє іноземними мовами. Також українській армії завжди потрібні водії, зв’язківці, оператори БПЛА, спеціалісти зі снайпінгу – інструктори та стрілки, IT-фахівці.

Але насамперед повістки у серпні 2023 отримуватимуть військовозобов’язані чоловіки з бойовим досвідом, а вже потім – люди з певними спеціальностями.

Як і в липні 2023, у серпні можуть закликати тих, кого раніше вважали придатними та обмежено придатними, незалежно від того, чи служили вони раніше. Мобілізувати можуть:

придатних та обмежено придатних за станом здоров’я під час воєнного стану чоловіків з досвідом військової служби віком від 18 до 60 років;
придатних та обмежено придатних за станом здоров’я під час воєнного стану чоловіків віком від 25 до 60 років без досвіду військової служби;
знятих та виключених з військового обліку чоловіків віком від 18 до 60 років (з “білим квитком”), визнаних придатними або обмежено придатними за станом здоров’я під час воєнного стану рішенням ВЛК (військово-лікарської комісії), які не чинили тяжких злочинів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.