Переселенці залишаться без допомоги вже з 1 серпня: у Кабміні розповіли, кого позбавлять виплат

Українцям розповіли, кого з ВПО позбавлять грошової допомоги.

Як стало відомо, що українським ВПО, які вже тривалий час перебувають за кордоном і продовжують отримувати виплати, припинять нарахування фіндопомоги. Тобто виплати їм перестануть надавати вже з 1 серпня. Про це повідомила в ефірі телемарафону “Єдині новини” Дар’я Марчак.

Отже, за словами першого заступника міністра соціальної політики України Дарії Марчак, державна підтримка також припиняється для українців, які повернулися на місце постійного проживання.

“Ми маємо інформацію, що значна кількість громадян, які виїхали в інші країни, отримують виплати як ВПО. І оскільки допомога на проживання направлена ​​саме внутрішньо переміщеним особам, постанова (від 11.07.2023 р. №709 “Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб”) уточнює цей параметр: якщо людина перебуває за кордоном тривалий період, де вибрала місце безпечного проживання, з 1 серпня такій особі не проводитиметься виплата”, – зазначила Марчак.

За її словами, інформацію про припинення виплат українцям буде донесено через кошти зв’язку. Йдеться про електронну пошту, телефон тощо.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.