У Костянтинівці росіяни вбuли двох дітей під час відпочинку біля озера

Увечері 24 липня російські військові обстріляли касетними снарядами Костянтинівку на Донеччині. Снаряди прилетіли на озеро, біля якого відпочивали діти та їхні батьки. На місці загинуло троє, серед них 10-річний хлопчик. За день у лікарні померла 12-річна дівчинка.

Син загинув, мама – у лікарні

24 липня приблизно о 19:10-19:20 російські військові обстріляли Костянтинівку Донецької області з РСЗВ “Смерч”. Касетні снаряди розірвалися біля водоймища, де в цей час відпочивали дорослі та діти.

Спочатку стало відомо про загибель двох людей: чоловіка та хлопчика. Дитиною виявився 10-річний Михайло Рудський. Лікарі повідомили, що його поранення були несумісними із життям. Серйозно поранено і його 35-річну маму Аліну. Вона зараз у тяжкому стані, її відправили до Дніпра. Батько Олександр, за словами знайомих, дуже тяжко переживає те, що сталося.

Мама загиблого Михайла Аліна Рудська вже кілька років працює на місцевому ринку в Костянтинівці, торгує одягом, взуттям. У неї на сторінці в соцмережі є фото, де вона з чоловіком та Михайлом сфотографувалися 6 січня, у день її народження. Аліна підписала його: “Мої кохані чоловіки”.

Знайомі розповідають, що сім’я хоч і проста, але дружня. Нині рідні збирають гроші на похорон сина та лікування його мами. Хто хоче допомогти, може переказати кошти на картку Олександра Рудського 4441 1111 5328 5121.

Любили відпочивати на природі

Також під час обстрілу на березі постраждали дві сестрички: 12-річна Єва Лисенко та 11-річна сестра Діана Лисенко.

26 липня стало відомо, що Єва померла у лікарні. Із самого початку лікарі говорили, що стан дівчинки дуже тяжкий, вона отримала осколкові поранення голови.

Сестер виховує мати Тетяна. Також у них є бабуся та старша сестра, яка мешкає окремо у свого батька. У самої мами та дівчаток непроста доля. Їхній рідний батько, на жаль, наклав на себе руки. Через деякий час жінка зустріла нового чоловіка, вони розписалися. Нині він воює.

Читайте також  Чоловік насунув гайку на статевий орган: медикам довелося викликати рятувальників (ФОТО)

Сім’я любила відпочивати влітку на березі озера, на пляжі, виїжджати на природу. На сторінці мами дівчаток є фото, де вони ще маленькі катаються на човні, засмагають, грають на березі водойми. Мама скрізь бере із собою дітей.

На початку повномасштабного вторгнення знайомі говорили Тетяні, щоб вона разом із дітьми виїжджала подалі від фронту. Але вона чомусь не захотіла.

Допомогти мамі можна, переказавши гроші на її картку 5354 3210 1439 2246.

Також під час обстрілу загинув 28-річний чоловік. Поранено шістьох людей.

Костянтинівка давно стала прифронтовим містом. Обстріли та прильоти там відбуваються часто. Але багато людей не залишають місто, не хочуть їхати зі своїх будинків і квартир. Хоча волонтери та благодійні фонди постійно пропонують мешканцям переїхати в безпечніші області.

Місцеві розповідають, що після загибелі дітей частина жителів міста вирішила-таки його покинути. Інші сподіваються на краще.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.