“Долар приголомшив здорожчанням всіх в Україні, курс валют несеться за червону межу”

Навіть найменші коливання вартості долара здатні викликати тривогу в українців на тлі подій нашого часу. То ж зростання вартості валюти другу добу поспіль викликає питання, чи варто очікувати невдовзі різкого стрибка ціни понад будь-яку червону межу.

Як інформує “Кореспондент”, середній курс долара у обмінних пунктах зріс до 37,40 гривень, а курс євро знизився до 41,65 гривень.

Курс гривні знижується по відношенню до долара другий день поспіль. При цьому українська валюта дорожчає до євро.

Так, станом на ранок середній курс долара зріс на 5 копійок – до 37,40 гривень, а курс євро впав на 5 копійок – до 41,65 гривень.

Зараз в обмінних пунктах купують долар у середньому по 36,90 гривні, євро – по 40,95 гривні.

Офіційний фіксований курс долара НБУ склада 36,5686 гривень за долар. Офіційний курс євро на 25 липня знизився і становить 40,5838 грн за євро (-0,0805 грн).

Як інформує “Телеграф”, аналітик зробив прогноз, яким буде курс долара протягом 25-30 липня.

Експерти зазначають, що на готівковому ринку панує стабільність, однак є вагомі чинники, які можуть змінити курс долара.

Як повідомляє керівник аналітичного відділу Міжнародної академії біржової торгівлі Андрій Шевчишин, на курс на цьому тижні може вплинути зниження Нацбанком облікової ставки, тобто відсотків річних, під які НБУ позичає гривню комерційним банкам.

Він нагадує, що зараз облікова ставка дорівнює 25%, а вона може зменшитись, за прогнозами, на 3-5%

“Безпосередньо це не впливає на курс готівкової гривні, та очікування зниження може викликати на тижні помітні коливання курсу, адже чим нижча облікова ставка, тим дешевша гривня і, відповідно, дорожчий долар”, – додає експерт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.