Спрощена заява на субсидію, як подати документи: з’явилася інструкція від ПФУ

Пенсійний фонд України оголосив про початок експериментального проєкту, який має спростити процедуру отримання житлової субсидії для громадян.

Тепер заявку на субсидію можна буде подати онлайн шляхом авторизації на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду за допомогою електронного кваліфікованого підпису (КЕП). Детально про це повідомили у ПФУ. today.politeka.net

оформлення субсидії, ПФУ

Для того, щоб оформити субсидію за спрощеною процедурою, громадянам необхідно зайти в особистий кабінет на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду, знайти розділ “Комунікації з ПФУ” і обрати “Заява на житлову субсидію чи пільгу”.

Потім відкриється вікно, де вони зможуть обрати “Заява про призначення та надання житлової субсидії за експериментальним проєктом”. Потім бажаючим отримати субсидію заповнюють онлайн-форму, вказуючи особисті дані, паспортні дані, адресу і інформацію про інших учасників заяви та банківські реквізити.

Після того, як заяву на отримання субсидії буде заповнено, потрібно перевірити дані і, у разі необхідності, виправити помилки, після чого натиснути кнопку “Підписати та відправити в ПФУ”.

оформлення субсидії, ПФУ

Варто зазначити, що особам, у яких є заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг протягом понад трьох місяців, отримання субсидії буде недоступне. Онлайн-подання заяв на отримання житлової субсидії допоможе спростити процедуру для українців та зробить процес отримання допомоги більш зручним та доступним.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.