Штраф до 50 000 гривень: Набувають чинності нові санкції проти курців та продавців сигарет

Вже з вівторка, 11 липня, в Україні набувають чинності нові правила для курців та продавців тютюнових виробів. Правила продажу стануть суворішими, ареал “вільного існування” для курців звузиться, а штрафи для порушників стануть набагато вищими. Зокрема, їм може загрожувати штраф до 50 000 гривень.

Про черговий наступ на права курців та продавців тютюну повідомила Держпродспоживслужба.

В Україні залишається дедалі менше місць, де курці могли би без правових наслідків зробити затяжку та філософськи пускати кільця диму, поринувши у роздуми про тлінність буття. Аби зробити це буття здоровішим для оточення, що не курить, запроваджують чергові обмеження щодо продажу та використання тютюнових виробів.

Зокрема, буде заборонено продаж тютюнових виробів із наступними добавками:

вітамінами та псевдокорисними добавками;
кофеїном, таурином та енергетичними добавками;
добавками, що забарвлюють викиди в різні кольори;
добавками, що полегшують засвоєння нікотину.

Новий закон також передбачає обмеження продажів рідин до електронних сигарет з нікотином і без, якщо вони містять перелічені вище добавки. Крім того, вводяться обмеження на продаж рідин до електронних сигарет:

з об’ємом заправних контейнерів понад 10 мл;
одноразових е-сигарет або картриджів з об’ємом понад 2 мл;
із вмістом нікотину – понад 20 мг на 1 мл.
Новий закон також заборонить продаж сигарет та тютюну для самокруток, що мають характерний смак та запах диму, з нікотином або смаковими ароматичними добавками.

Порушники закону каратимуться величезними штрафами. Зокрема, як продавці, так і курці, які будуть викриті в порушеннях, можуть бути покарані штрафом до 20 тисяч гривень. А на тих, кого впіймають на повторному порушенні, чекає штраф до 50 000 гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.