Українцям уже почали забороняти керувати машинами

Кому з водіїв заборонять керувати транспортним засобом.

В Україні конкретно взялися за водіїв. Їм збільшують розміри штрафів за порушення правил дорожнього руху, а також посилюють покарання, аж до позбавлення посвідчення водія. За чергове покарання повідомляється на сайті “Автотема”.

Усі водії знають, що дотримуватись правил дорожнього руху є невід’ємною частиною їхніх обов’язків, адже за порушення їм доведеться відповідати. Іноді покарання у вигляді штрафу, а в гіршому випадку доводиться відповідати у більш серйозній формі.

Бувають випадки, коли суд позбавив водія посвідчення водія, а він все одно продовжує керувати транспортним засобом і сідати за кермо без необхідних документів.

Для того, щоб такого не було в Україні, було прийнято рішення посилити покарання за таке порушення. Згідно з інформацією, за цей вид порушення передбачено штраф у розмірі 20 400 гривень відповідно до частини 4 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Водночас у цій статті зазначається, що загрожує тим, кого зловили на повторному такому ж порушенні, коли водія після позбавлення права керування вдруге «ловлять» патрульні. За повторне порушення їх покарають штрафом у розмірі 40 800 гривень, а також суд має всі підстави позбавити водія права керувати транспортним засобом на строк від 5 до 7 років.

Експерти зазначають, що водій має лише 10 днів на те, щоб оскаржити рішення суду. Своєчасне оскарження зупиняє дію рішення до остаточного рішення у суді.

Якщо ж водій не оскаржив перше постачання у встановлені терміни, йому можуть нарахувати штраф, який перевищує 40 000 гривень, а також позбавити його права керування транспортним засобом на строк від 5 до 7 років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.