З 1 вересня в Україні обіцяють масштабне підвищення зарплат бюджетникам

З Верховної Ради надійшла обнадійлива новина для працівників бюджетної сфери. Народні депутати мають намір підвищити зарплати бюджетникам ще цьогоріч. Причому народні обранці мають намір підвищити виплати вже з 1 вересня.

З 1 вересня в Україні обіцяють масштабне підвищення зарплат бюджетникам – today.ua
Про це повідомив один із українських телеканалів, пише znaj.ua.

У Верховній Раді зареєстрували проект Постанови №9411 “Про підвищення заробітної плати працівникам освіти, охорони здоров’я, науки, культури та інших бюджетних установ”. Таким чином, депутати хочуть дати доручення Кабміну, щоби той розглянув питання про підвищення зарплат бюджетникам у найкоротші терміни.

Зокрема, депутати розраховують, що уряд розгляне це питання та розробить відповідний законопроект протягом липня. Урядовці мають розглянути можливість підвищення розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду не менш як на 20 відсотків. Це дозволить відповідно підвищити всі посадові оклади бюджетних працівників.

До 1 серпня депутати хочуть бачити законопроект “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2023 рік” щодо підвищення зарплат бюджетникам в себе у Верховній Раді.

Далі вони розраховують у серпні розглянути цей законопроект – так, аби з 1 вересня усі працівники освіти, охорони здоров’я, науки та культури вже отримували підвищені оклади.

Крім того, депутати хочуть, щоб Кабмін передбачив у проекті Закону України “Про Державний бюджет України на 2024 рік” регулярне підвищення розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду раз на квартал. Таким чином, можна буде поступово підтягнути його до мінімальної зарплати.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.