Ахметов вирішив забрати собі Львів: ЗМІ розповіли подробиці небезпечного плану

Журналістам стали відомі подробиці намірів Ахметова щодо Львова.

Майже через півтора року повномасштабної війни українська політика настільки відновилася, що Рінат Ахметов розгортає політичні розклади. На цей раз у нього з’явилося бажання отримати контроль над місцевим самоврядуванням, пише Telegram-канал “Україна 24/7”.

У публікації йдеться, що цього разу він узявся за Львів. За словами журналістів, ще з осені Ахметов почав “накачувати” оточення Андрія Садового своїми людьми під виглядом переселенців із міської ради Маріуполя.

Львів відкрив для них низку хабів, а міському голові Вадиму Бойченку Садовий навіть дав кабінет у ратуші. П’ятеро колишніх керівників маріупольських КП (та співробітників Метінвесту) стали позаштатними радниками мера Львова.

Для Ахметова Львів не лише можливість отримати контроль над міським господарством та грошима на його відновлення/реконструкцію після війни, а й старт для потенційного політичного проєкту, який базуватиметься на регіональних лідерах.

Повідомляється, що вже сьогодні опозиція центральної влади чітко простежується лінією будівельної реформи. І запит на міцних господарників (якими є мери за визначенням та яких так любить фінансувати Ахметов) нікуди не подівся.

У публікації йдеться про один нюанс: крім регіонів, Ахметов фактично контролює центральну владу – через прем’єра, міністра енергетики та низку держпідприємств, але бізнесу, втім, це лише плюс.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.