Буданов попередив про мінування Запорізької АЕС: окупанти готують ядерну катастрофу

Окупанти, що знаходяться в Енергодарі, можуть влаштувати ядерну катастрофу планетарного масштабу. Наслідки цієї катастрофи так чи інакше відчує близько мільярда людей. А для України та прилеглих до неї держав це стало би трагедією на сотні років. Окупанти завершили мінування Запорізької АЕС. Це може призвести до її підриву та катастрофи, що матиме глобальні наслідки.

Буданов попередив про мінування Запорізької АЕС: окупанти готують ядерну катастрофу – today.ua
Про це повідомив голова української розвідки Кирило Буданов у своєму інтерв’ю британському виданню The New Statesman, пише one.ua.

За совами Буданова, російські окупаційні війська останніми днями активно готують Запорізьку АЕС до підриву. Спочатку стало відомо про мінування водойми-охолоджувача атомної станції. Після підриву Каховської ГЕС охолоджувач Запорізької атомної станції і так недоотримує воду, яку тут поповнювали з Каховського водосховища. А підрив охолоджувача може призвести до повної втрати системи охолодження Запорізької АЕС.

За втрати системи охолодження розплавлення ядерних реакторів може статися за період від 10 годин до 14 днів.

Крім того, аварію на атомній станції можна спровокувати, підвищивши напругу в лініях, які подають до неї електроенергію.

І останньою фатальним акордом може стати підрив енергоблоків. Як стало відомо українській розвідці, окупанти замінували 4 із 6 реакторів станції, підігнавши під них транспорт, начинений вибухівкою.

Буданов попередив про мінування Запорізької АЕС: окупанти готують ядерну катастрофу

Тобто, щоби влаштувати велетенську катастрофу, їм залишається, умовно кажучи, лише натиснути кнопку.

“План теракту на ЗАЕС повністю розроблений та затверджений. Для прискорення катастрофи вони можуть використати технічні засоби… Ніколи ситуація не була такою серйозною, як зараз”, – попереджає Буданов.

Звісно, що в разі такої катастрофи, постраждає не лише Україна. Вітер рознесе ядерний попіл усією Європою, сіючи повсюди смерть. І Росії також не вдасться уникнути наслідків ймовірного лиха. Однак знавісніла кремлівська верхівка вже, схоже, готова на все, аби лиш зупинити контрнаступ українського війська.

Читайте також  У Кривому Розі "мінували" квартиру батьків Зеленського: хто це зробив та чому

Зараз ВСУ переможно наступають на кількох ділянках фронту. І російське командування може вдатись до ядерної катастрофи, щоб зупинити просування українських військових, влаштувавши між двома арміями велетенську смугу відчуження.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.