Прикарпатця, який намагався дати патрульним 100 доларів хабаря, оштрафували на 34 тис грн

Як ідеться в матеріалах суду, подія трапилася 16 березня цього року о 00 год 50 хв. Патрульні зупинилися авто на вулиці Галицькій в селі Ямниця – за порушенням комендантської години.

Під час спілкування з обвинуваченим у поліцейських виникла підозра про перебування того в стані алкогольного сп`яніння. Тож поліцейські запропонували йому пройти тест на місці або ж поїхати в медзаклад, пишуть Версії з посиланням на Репортер.

Однак, обвинувачений відмовився. Під час складання протоколу в нього виник «умисел на надання неправомірної вигоди посадовим особам Національної поліції України за невчинення ними з використанням свого службового становища дій щодо притягнення його до адміністративної відповідальності».

Тож він запропонував поліцейським хабаря, ті відмовилися. Однак, обвинувачений проігнорував попередження працівника поліції. Він вийняв з кишені штанів одну купюру номіналом 100 доларів США, яку через відчинене вікно дверцят поклав на панель приладів службового автомобіля.

Працівники поліції повідомили про це керівництво ВП № 1 (м. Тисмениця) Івано-Франківського РУП.

28 квітня прокурор Івано-Франківської окружної прокуратури та підозрюваний уклали угоду про визнання винуватості.

Відповідно до неї, узгодженою мірою покарання є штраф в розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 34 тис грн.

16 червня Тисменицький районний суд цю угоду затвердив.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.