“В мене кровотеча, а лікар каже – здоровий”: Військовий поскаржився на проходження ВЛК

На комісії чоловіка визнали придатним із таким серйозним симптомом і заявили, що “якісно” проводять обстеження.

Військовослужбовець за роки на фронті підірвав своє здоров’я, тому під час відпустки його госпіталізували до лікарні. Командування вирішило, що йому можна пройти лікування на службі, але за півтора місяці він його так і не отримав.

Про це розповіли у сюжеті “Аверс”. Боєць служить у 14-й окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого, а загалом воює з окупантами із 2015 року. За цей період він зазнав чимало травм, які погіршили його здоров’я, тому військовому знадобилося лікування.

Після відмови у госпіталізації він вирушив на позиції, де йому обіцяли надати лікування, але військова частина не виконала своїх зобов’язань. Більш того, чоловіка перевели на посаду, де йому потрібно було піднімати важкі вантажі, через що відкрилася кровотеча.

На ВВК у військово-медичному клінічному центрі Північного регіону у Харкові його визнали придатним із таким серйозним симптомом.

“Я не відмовляюся служити, але нас не лікують. Кажу лікареві, що в мене кровотеча, що не можу піднімати важку. А лікар каже: “все добре, так буває” і пише – здоровий. Я лягав з виразкою, просив лікувати нирки, сказали не можуть, тому що лежу з виразкою. Лежав з вухом, просив лікувати нирки, сказали, що лікують вухо. А коли їдеш за місяць до лікарні, лікар каже “ти місяць тому був, не поїдеш, ти косиш”, – поділився військовий.
Однак у самому медичному центрі стверджують, що це все наклеп і вони якісно проводять обстеження військових, а бійці з 14-ї бригади часто “шлангують” та відмовляються від виконання завдань. А дізнавшись прізвище чоловіка, там заявили, що він сам не хотів лягати на стаціонарне лікування.

Читайте також  Зеленський ухвалив важливі рішення про роботу військово-лікарських комісій

“Алі Агаєв звертався за допомогою до нас. Йому запропонували стаціонарне лікування, від якого він відмовився. Зараз він в нас проходить військово-лікарську комісію дійсно. В нас проводиться повний аспект дослідження, яке необхідно для військовослужбовців для встановлення діагнозу, але якщо військовослужбовець відмовляється від маніпуляцій, то це його право”, – заявили у клініці.
Також бійцю доводиться під час проходження ВВК позичати на орендоване житло, тому що виконавча служба заблокувала рахунки через борги за квартиру, в якій він давно не живе.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.