Телефони українців атакує вірус!!! – який краде банківські дані

Фахівці Департаменту кіберполіції України виявили новий банківський троян, який краде дані користувачів пристроїв під управлінням операційної системи Android.

289041_1

З кожним днем кількість заражених пристроїв збільшується приблизно на 30-40 тисяч, передає ЗМІ
Як йдеться на офіційному сайті департаменту, цей вірус «промишляє» на території України, а також Білорусі та інших країн СНД.

«Варто зазначити, що даний троян швидко поширюється і зараз кількість інфікованих пристроїв налічує понад 500 тисяч. За словами фахівців, з кожним днем їх кількість збільшується приблизно на 30-40 тисяч», – відзначають в кіберполіції.

Вірус поширюється, маскуючись під популярні додатки, такі як «Вконтакті», «Однокласники», Pokemon Go, Telegram та інші. Вбудований в додаток розшифровує код файл, доданий зловмисниками ресурси програми, і запускає його.

Далі запущений файл викачує з керуючого сервера основну частину шкідливого коду, який в свою чергу містить посилання на скачування ще декількох шкідливих файлів.

В результаті злочинці отримують все необхідне для крадіжки грошей жертви. Зокрема, вони можуть отримати доступ до баз даних браузерів, які містять інформацію про збережених логіни і паролі, історію відвідувань, файли cookie і навіть збережені дані банківських карт.

Як повідомлялося раніше, в Україну з Європи прийшла Троянська програма Trojan.Banker.Android 1324, яка краде акаунти інтернет-банкінгу. Вірус маскується під генератор одноразових ключів для облікових записів, після чого заражає пристрій користувача при завантаженні програми, яка нібито створює одноразові ключі входу. Називається ця програма «SmsSecurity».

Як повідомлялося, левова частка коштів викрадається з карткових рахунків громадян після надання зловмисникам інформації безпосередньо потерпілими. Якщо сегментувати втрати клієнтів від основних способів шахрайства, то на телефонний фішинг припадає близько половини всіх заявлених у 2015 році клієнтами втрат. Ще 30% втрат приносять фішингові сайти і 20% інші види шахрайства.

Читайте також  ЗМІ розсекретили ціну нового iPhone 8

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.