В Івано-Франківську пояснили причини наказу про 10-денний термін прибуття до ТЦК

Наказ про прибуття до Територіального центру комплектації видається щоразу, коли продовжується дія воєнного стану та мобілізації.

У Івано-Франківському міському Територіальному центрі комплектації та соціальної підтримки (ТЦК і СП) прокоментували появу наказу “Про проведення загальної мобілізації”. У документі йдеться про обов’язковість явки військовозобов’язаних в міський ТЦК у 10-денний термін.

Відповідне роз’яснення з’явилося на Facebook-сторінці Івано-Франківського ТЦК і СП.

“Такий наказ видається щоразу, як продовжується дія воєнного стану та мобілізації на підставі продовження строку воєнного стану Указом Президента України”, – йдеться у повідомленні.

В установі пояснили, що основна мета цього наказу – це повторне оповіщення військовозобов’язаних області для їх подальшої явки до ТЦК у встановлений термін, тобто протягом 10 днів, для уточнення їхніх військово-облікових даних.

“Під час візиту до ТЦК та СП військовозобов’язаному при собі необхідно мати військовий квиток, паспорт, медичні книжки, документи що надають право на відстрочку. Мобілізація в Україні триває з 24 лютого 2022 року і на даний час не припинялась!” – наголосили в ТЦК, вкотре нагадавши, що за ухилення чи порушення правил мобілізації чинне законодавство визначає як адміністративну так і кримінальну відповідальність.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.