Можна сміливо викликати копів: Українцям заборонять курити і пити в під’їздах

Також народні депутати хочуть заборонити куріння у метрополітені.

Для всіх наших читачів, які уважно стежать за дотриманням громадського порядку, ну або іноді вдають, що цим займаються, є дуже важливі новини. Схоже, що часи, коли сусіди чи незнайомі господарям квартир люди могли курити та розпивати спиртні напої у під’їзді, йдуть у минуле.

Справа в тому, що український парламент вирішив розширити перелік місць, де тепер буде заборонено вживати алкогольні напої, зокрема акцент було поставлено на пиві (безалкогольного це не стосується). Законопроект уже перебуває у Верховній Раді.

Про це стало відомо завдяки новій публікації спільноти “Ти ж юрист” у мережі Telegram.

Що змінять нові вимоги до закону
У разі ухвалення законопроекту у другому читанні в Україні буде заборонено, серед іншого, вживати пиво (крім безалкогольного), алкогольні та слабоалкогольні напої:

▪️ у вагонах та на станціях метрополітену;

▪️ у під’їздах житлових будинків.

Крім цього, документ також запроваджує заборону куріння на станціях метрополітену. Українці, зокрема мешканці української столиці, могли бачити знаки у вигляді наклейок, які попереджають про те, що розпивати алкоголь і курити в метро не можна, проте цього разу народні депутати вирішили поставити це питання на законодавчий рівень.

Виходить, що до ухвалення цього закону так можна було? Відповідь на це запитання може надати лише людина, яка продає квитки у метро чи комендант на станції.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.