Розмитнення авто у 2023 році: скільки коштує процедура і як це зробити в Україні

Після того, як авто перетинає кордон, на нього чекає розмитнення. Це обов’язкова процедура, яку має пройти власник, щоб легалізувати своє майно. znaj.ua

Цей процес не такий складний, як багатьом може здатися. Згідно з загальною формулою розмитнення автомобіля, сума складається з акцизного податку, ввізного мита та ПДВ. Також нараховують збір до ПФУ від 3 до 5% залежно від вартості автомобіля.

Варто зазначити, що електромобілі, які вперше ввозять в Україну, мають лише один податок – акцизний. А ось мито, ПДВ та збір до ПФУ не нараховуються. Існує калькулятор від Державної митної служби, який допоможе обчислити індивідуальну суму розмитнення.

Щоб розмитнити авто, перебуваючи в Україні, спочатку слід звернутися до митниці за місцем проживання або тимчасового перебування, а також зібрати пакет документів:

документи, що підтверджують зняття авто з обліку за кордоном (позначка у техпаспорті чи інше)
документи, що підтверджують право власності
паспорт
ідентифікаційний код
техпаспорт на авто
Далі власнику потрібно написати заяву на керівника місцевого управління ДФС про зміну митного режиму “транзит/тимчасове ввезення” на митний режим “імпорт”. Після цього йде доставка авто в найближчу зону митного контролю та саме розмитнення.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.