Шольц висловився про наступну ціль диктатора Путіна

Канцлер наголосив, що треба говорити про гарантії безпеки для України.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що російський президент-диктатор Володимир Путін хоче захопити сусідні території. Політик згадав не лише Україну, а й Білорусь

Про це він сказав на урядовій пресконференції, повідомляє DW. tsn.ua

“А російський президент явно хоче поглинути деякі сусідні території: він має такий план щодо України. Очевидно, це також його план щодо Білорусі”, – висловився очільник німецького уряду.

Шольц наголосив, що необхідно обговорювати гарантії безпеки для України. Крім того, союзники повинні бути готовими забезпечити безпеку, коли війна Росії закінчиться. Канцлер наголосив, що жодним чином не може йтися про те, аби “заморозити війну і узаконити російський загарбницький набіг”, як закликають деякі політики.

“Саме тому важливо чітко заявити, що ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно, і що ми не погодимося на нав’язаний мир. Росія має вивести війська”, – пояснив він.

Війну Росії проти України німецький канцлер назвав поворотним моментом. За його словами, з початком повномасштабного вторгнення РФ до України у Європі було скасовано розуміння того, що кордони не повинні пересуватися із застосуванням сили.

Шольц зауважив, “що ми (країни-партнери – Ред.) не погодимося на нав’язаний світ. Росія має вивести війська”.

Як повідомлялося, Анджей Дуда на зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцом закликав якнайшвидше прийняти Україну до НАТО. Тим часом французький і німецький колеги польського президента були “обережнішими” у своїх висловлюваннях щодо членства.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.