Чоловік забоявся військової підготовки та відмовився від мобілізації: Суд уже ухвалив вирок

Чоловік побачив те, як готують українських військових до боїв на фронті – і сильно злякався.

У суді Бучацького району Тернопільської області відбувся розгляд справи про чоловіка, якого визнали здатним для мобілізації, проте він не прийшов до навчального центру після отримання повістки.

За це порушення йому було призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, яке потім було замінено на 1 рік та 6 місяців випробувального терміну.

Судовий вирок Бучацького районного суду встановив, що у червні 2022 року мешканця Тернопільщини було визнано здатним до проходження військової служби. Йому було видано повістку на проходження служби в одному з навчальних центрів підготовки, проте він не з’явився у визначений термін.

Під час судового засідання обвинувачений визнав свою провину. Він повідомив, що після оголошення військового стану він добровільно звернувся до військкомату і отримав повістку, після чого прибув до навчального центру у Житомирі. Однак через свій стан здоров’я його повернули назад.

Як виявилось, чоловік побачив те, як відбувається підготовка мобілізованих і злякався… і при цьому просить, щоб його серйозно за порушення закону не карали.

Раніше озвучене рішення суду було ухвалено з урахуванням побоювань обвинуваченого та його добровільного звернення до військкомату після отримання бойового порядку денного.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.