Зрозумівши, що накоїли, окупанти самі евакуюються, – Гуменюк про підрив Каховської ГЕС

Наталія Гуменюк заявила, що росіяни підірвали частину конструкції Каховської ГЕС. Вони використовують чергову карту техногенного шантажу, щоб тиснути на наші Сили оборони та Україну в цілому

Начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України заявила в ефірі телемарафону, що росіяни більше не мають сил чекати, звідки ж піде контрнаступ ЗСУ. Такими вчинками росіяни намагаються спровокувати певну ситуацію, пише 24 Канал.

Що відбувається на Каховській ГЕС

Зрозумівши, що накоїли, зараз самі евакуюються. Тому що в першу чергу постраждає лівий берег (який окупований росіянами – 24 Канал), оскільки він географічно нижчий. І, відповідно, перша частина води, основне затоплення припаде саме туди,– розповіла Гуменюк.

Натомість речниця закликала людей правого берега Дніпра також евакуюватись. Влада там розгорнула відповідний техногенний штаб в обласній адміністрації.

Наталія Гуменюк пригадала, що критичного рівня вода може досягти через 5 годин. Проте вона закликала не чекати цей час, а усвідомлювати – якщо ваша місцевість підпадає під зону затоплення, треба евакуюватись вже. Треба взяти відповідні речі та документи.

Місцевих мешканців вона закликала дізнаватись інформацію в Херсонській ОВА, ОК “Південь”, цивільного військового співробітництва, у поліції та військових.

Росіяни відбирали човни у людей

Наталія Гуменюк розповіла, що росіяни вже почали тікати. Адже напередодні вони відбирали у місцевих мешканців човни. Вона пояснила, що мешканці лівого берега на окупованій території також евакуюються.

До речі, окупанти заглушують зв’язок, щоб не було можливості попереджати населення, в тому числі – на лівому березі. Це знову таки притискання місцевого населення через намагання керувати ним в такий спосіб,– заявила Гуменюк.

Варто зазначити, що через підрив Каховської ГЕС Володимир Зеленський проведе екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Читайте також  Шмигаль розповів про початок навчального року в школах України

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.