3 червня — яке церковне свято в православному календарі

Яке завтра свято в церковному календарі і кому моляться віряни — читайте в матеріалі ТСН.ua.

Завтра, 3 червня, в православному календарі — день пам’яті святої цариці Олени. Вона була матір’ю рівноапостольного Костянтина, разом із ним прийняла християнство, а потім проповідувала віру в Христа. Разом зі своїм сином Олена зробила чимало добрих церковних справ. Зокрема, в доволі похилому віці вона почала мандрувати. Під час своїх мандрів руйнувала язичницькі храми, будувала церкви, сповідувала християнство та допомагала нужденним. Померла у віці 80 років, а її мощі визнали нетлінними.

Церковне свято 3 червня — день пам’яті рівноапостольного Костянтина
Царя Костянтина церква називає рівноапостольним за його благі діяння перед християнською вірою. Коли він зійшов на престол, то поширив християнство, зробивши його панівним у Римі. Хоча в ті часи християни були гнаними.

Спочатку Костянтин повалив усіх правителів різних частин імперії та посів їхнє місце, тобто став єдиним царем цілої держави. Вибрав він одразу і нову столицю — Константинополь. Там він побудував чимало храмів, церков. Всім християнам повернули їхнє майно та права. Та сам Костянтин не був хрещеним тривалий час і прийняв обряд незадовго до своєї смерті.

Прикмети 3 червня

Мерехтять зірки — погіршиться погода.
Дощ із грозою — чекайте на вітряну й дощову осінь.
Йде град — отже, 3 грудня вже буде сніг.
Що завтра не можна робити
Наші предки стверджували, що не можна носити одяг темного кольору цього дня, тому що цим можна накликати в життя проблеми. Дівчата намагалися не заплітати коси в зачіску, вірили, що розпущені локони принесуть здоров’я волоссю.

Що можна робити завтра
Від цього дня вже починали сіяти пізню пшеницю, льон, овес, просо, яре жито, гречку. А ще цього дня садили огірки. Про хороший урожай і добробут у родині обов’язково молилися цариці Олені.

Читайте також  Церковне свято 2 грудня - кому моляться віряни, прикмети дня

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.