Що пити зранку перед кавою: важлива порада для здоров’я та довголіття

Приблизно половина всіх дорослих у світі починає свій ранок з чашки кави. І хоча цей напій дійсно має чимало переваг для здоров’я, перед ковтком кави краще пити зовсім інше. Читайте в матеріалі ТСН.ua, що корисно пити зранку.

Якщо ви хочете бути здоровими та мати гарне самопочуття, свій ранковий ритуал з чашкою кави варто відкласти, а натомість випити велику склянку води кімнатної температури.

Чому так важливо пити воду перед кавою зранку
Незважаючи на надзвичайну популярність кави, багато людей стикаються з побічними ефектами цього напою. Особливо, якщо пити його натщесерце. Серед найбільш розповсюджених: проблеми з травленням та нервовою системою, розлад шлунка, кислотний рефлюкс тощо. Склянка води перед першим ковтком кави зранку допоможе повністю або частково позбутися цих неприємних ефектів.

Наше тіло приблизно на 60% складається із води. А тому споживання цієї рідини протягом дня допомагає всім органам і системам функціонувати належним чином. Після нічного сну, який в ідеалі повинен тривати не менше 7 годин, організм прокидається з невеликим відчуттям зневоднення.

На думку експертів з правильного харчування, які були опитані виданням USA Today, насамперед зранку краще тягнутися не за чашкою кави, а за склянкою води. Завдяки їй ви зможете бути впевненими, що не лише зволожуєте своє тіло, але й забезпечуєте органи і системи рідиною, яка допоможе переварити наступний сніданок. В тому числі і каву.

Ось лише деякі переваги звички пити воду кімнатної температури перед чашкою кави:

відновлення рівня рідини, який був втрачений під час сну;
налагодження метаболізму протягом всього дня;
допомога в здоровому харчуванні – вам не хочеться їсти більше, ніж це потрібно.
Як привчити себе пити воду перед кавою зранку

Читайте також  Алла Мазур зворушливо звернулася до хворого на рак колеги (фото, відео)

Багатьом людям важко відмовитися від звичок і традицій, тому не всі готові замінити улюблений гарячий напій склянкою води. Особливо в ранковий час. Якщо ви хочете покращити своє здоров’я, видання Healthline рекомендує кілька способів, які допоможуть вам налаштуватися на новий лад:

Замініть воду гарячим трав’яним чаєм – тримайте під рукою чайні пакетики з різними смаками, щоб починати кожен свій ранок з нового аромату.
Налийте в склянку гарячої води, додайте скибочку лимона або вичавіть з нього сік (за бажанням можна також додати ложку меду) – це теплий і освіжаючий спосіб розпочати свій день. Більше того, організм отримає дозу вітаміну С разом з цитрусовими.
У склянку води додайде одну столову ложку яблучного оцту – на думку експертів, це допоможе прискорити обмін речовин та знизити рівень цукру в крові.
Не можете назвати себе фанатом води? Можна замінити її овочевим чи томатним соком з низьким вмістом солі – тоді день почнеться з клітковини та вітамінів.
Можна випити склянку мінеральної газованої води – бульбашки допоможуть розпочати день бадьоро та енергійно.
Замініть воду зеленим чаєм – він зволожує організм та одночасно має антиоксидантну дію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.