У Дії з’явилася послуга з обміну та відновлення водійського посвідчення

У застосунку “Дія” з’явилася нова послуга – обміну і відновлення посвідчення водія.
Про це повідомив віцепрем’єр-міністр України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації України Іван Федоров.

Послуга доступна як для водіїв-новачків, у яких закінчився дворічний термін дії першого посвідчення. Так і для тих, хто загубив чи пошкодив документ, змінив прізвище або просто хоче користуватися цифровим документом.

“Все дуже просто. Подаєте заяву в застосунку, а потім забираєте посвідчення в сервісному центрі МВС. Чи взагалі відмовляєтеся від пластикового документа та залишаєте лише цифровий. Адже ми першими у світі прирівняли пластикове водійське посвідчення до електронного. Рухаємося в напрямі digital-first”, – йдеться у повідомленні.

Як подати заяву на обмін або відновлення посвідчення водія в “Дії”:
перейдіть до меню “Послуги” та натисніть “Заміна посвідчення водія” або натисніть на значок контекстного меню на цифровому водійському та оберіть “Замінити посвідчення”;
оберіть причину заміни документа;
підтвердіть або вкажіть місце реєстрації проживання;
оберіть тип посвідчення: цифрове (Е-посвідчення) чи пластик+цифрове (звичайний формат);
оберіть сервісний центр МВС, де вам буде зручно забрати пластиковий документ;
підтвердіть або вкажіть ваші контактні дані;
підпишіть заяву;
сплатіть за послугу.
Після подачі заявки на обмін або відновлення посвідчення водія оплатити за послугу варто протягом 10 хвилин, інакше заява анулюється. Щоб послуга працювала – не забудьте оновити застосунок.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.