Корегувальник ракетних ударів по Львову отримав довічне ув’язнення

Уродженця Росії, 47-річного Владислава Козєєва, Залізничний районний суд Львова засудив до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відомо, що чоловік фотографував військові об’єкти та надсилав зображення росіянам.

У справі йдеться про те, що незаконною діяльністю почав займатися Козєєв від травня 2022 року. З-поміж іншого, він надсилав представникам ворожої держави відомості про розташування військових об’єктів та пересування військовослужбовців ЗСУ, а також координати об’єктів критичної інфраструктури у Львівській області.

Завдяки зраднику окупанти дізналися щонайменше про розташування 5 мостів на Львівщині. І загалом йдеться про те, що зафіксовано 25 випадків передачі коригувальником інформації росіянину Сергієві Варіну.

Під час обшуку в Козєєва вилучили телефон, який став одним із ключових доказів. Обвинувачений відмовлявся підтвердити, що телефон належить йому. За допомогою спеціальних програм слідчі змогли відновити на телефоні Козєєва видалені знімки, які, ймовірно, він також надсилав росіянам, – написали в “Судовому репортері”.

Разом з тим там зазначили, що своєї провини підсудний не визнав та під час засідань поводився досить зухвало. Скажімо, під час оголошення вироку не взяв документ з текстом та сказав, що потрібно нібито його відправити до Верховного Суду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.