Відійшов у засвіти відомий політик та дипломат з Прикарпаття Зіновий Куравський

Дипломатія для таких як Куравський завжди була служінням своїй вітчизні та своєму народові.

На 78-му році життя перестало битися серце видатного українського політика і дипломата, одного з фундаторів дипломатичної служби незалежної України Зіновія Курваського.

Свого часу він був першим Генеральним консулом України у Кракові, Генеральним консулом України у Ґданську, голова Івано-Франківського осередку Всеукраїнської громадської організації «Спілка дипломатів України», один із засновників напрямку “Міжнародні відносини” Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доцента кафедри міжнародних відносин, кандидат історичних наук, розповідає ПІК.

Зіновій Васильович виховав багато українських дипломатів. Певний час він очолював Консульське управління Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України.

«Зіновій Куравський назавжди залишиться у наших серцях як справжній патріот України, високопрофесійний дипломат, вчений, вчитель та людина щирої душі і відкритого серця. Ректорат, профспілковий комітет, колективи факультету історії, політології і міжнародних відносин та кафедри міжнародних відносин глибоко сумують з приводу смерті колеги і наставника, висловлюють співчуття рідним та близьким покійного і єднаються з ними у молитві», – йдеться у повідомленні на сайті ПНУ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.