День сім’ї 2023 року: Коли святкують в Україні і світі, традиції

Сім’я для багатьох людей — це найдорожче, що є в житті. Тому важливо виявляти любов до рідних і проявляти свою турботу. А День сім’ї — ще один хороший привід для цього.

Коли святкують День сім’ї в Україні 2023 року
Сім’я — дуже важлива частина нашого життя. Тому недивно, що їй присвячено відразу кілька свят у році. День сім’ї в Україні часто святкують двічі: в травні (міжнародне свято) і в середині літа — в липні.

Українці найчастіше вітають своїх рідних 8 липня. Адже ця дата в Україні присвячена родині і близьким. Свято вважається відносно молодим, адже його створили всього лише 11 років тому.

8 липня віряни також вшановують пам’ять святих Петра та Февронії, яких вважають покровителями шлюбу. Тому недивно, що українці обрали для святкування Дня сім’ї саме цей день.

Міжнародний день сім’ї 2023 року: дата
1993 року Організація Об’єднаних Націй встановила Міжнародний день сім’ї, обравши для святкування цього свята 15 травня. Останні кілька років в Україні цього дня також вітають батьків, дітей та інших близьких родичів.

Цікаво, що щороку це свято має особливу тему. Наприклад, проблеми незаможніх сімей, сім’я і здорове життя, роль батька чи матері в сім’ї тощо.

Які традиції святкування Дня сім’ї існують в Україні та світі
Цього дня заведено телефонувати своїм рідним, вітати їх, казати приємні слова, запитувати про здоров’я. Якщо є можливість, родичі збираються разом за святковим столом, обмінюються привітаннями та невеликими подарунками.

В День сім’ї важливо сконцентрувати увагу на тому хорошому та світлому, що вам принесла ваша сім’я. А сваритися і з’ясовувати стосунки в жодному разі не можна.

Читайте також  Чергове лихо звалилося на власників "євроблях"

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.